-Su
-Un
-Tuz
Hamurun İçi İçin
-Rendelenmiş patates
-Toz kırmızı biber
-Toz karabiber
-Tuz
-Yağ
-Soğan
-Peynir
Önce patatesimizi rendeliyoruz ardından tavamıza azıcık yağ döküyor ve rendelediğimiz patatesleri kısık ateşte hafif kızartıyoruz

Un tuz ve suyu karıştırıyor hafif sıvı bir kıvam(krep kıvamı)almasını sağlıyoruz. Daha sonra tavadaki patateslerimizi içine döküyor ve birazda peynir rendeliyoruz.
Ardından yağladığımız tavaya karışımımızı döküyor ve krep pişirir gibi pişiriyoruz.
Pişen kreplerimizi kesme tahtasına alıyor ve kare şeklinde doğruyoruz
Servis tabağına aldığımız krepleri artık yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Tabiki patatesleri kızartmadan önce soğanımızı karemelize ediyoruz ama çok önemli olmamakla beraber koymasakta olur :D
YanıtlaSil