27 Ağustos 2016 Cumartesi

Aromalı Suyla Yapılan Krep

Hamuru için:
-Su
-Un
-Tuz
Hamurun İçi İçin
-Rendelenmiş patates



-Toz kırmızı biber
-Toz karabiber
-Tuz
-Yağ
-Soğan
-Peynir



Önce patatesimizi rendeliyoruz ardından tavamıza azıcık yağ döküyor ve rendelediğimiz patatesleri kısık ateşte hafif kızartıyoruz
bu sırada üstüne karabiber kırmızıbiber tuz gibi  baharatlarımızı eklemeyi unutmuyoruz.
karıştırıyor ve pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pembeleşince altını kapatıyor ve hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.
Un tuz ve suyu karıştırıyor hafif sıvı bir kıvam(krep kıvamı)almasını sağlıyoruz. Daha sonra tavadaki patateslerimizi içine döküyor ve birazda peynir rendeliyoruz.
Ardından yağladığımız tavaya karışımımızı döküyor ve krep pişirir gibi pişiriyoruz.

Pişen kreplerimizi kesme tahtasına alıyor ve kare şeklinde doğruyoruz

Servis tabağına aldığımız krepleri artık yiyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...






1 yorum:

  1. Tabiki patatesleri kızartmadan önce soğanımızı karemelize ediyoruz ama çok önemli olmamakla beraber koymasakta olur :D

    YanıtlaSil